HA kultúrát szeretnél: Hírös Agóra


HA kultúrát szeretnél: Hírös Agóra kép
A „kulturális menüsort” a Metszéspont című kiállítás megnyitójával indítottuk szombaton délután, ahol a  40 éves KÉSZ Csoport K- Arts Művészeti Alapítvány gyűjteményének kiállítása, más művek mellett a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion tárlata vette kezdetét.

A lenyűgöző acélszobrok és festmények között méltó környezetben folytatódott a program egy pódiumbeszélgetéssel, ahol Kriskó János és Barta Dóra beszélgetett a létfontosságú kultúráról. Majd, a kötetlen beszélgetésbe áthajló hangulatot egy szerzői est koronázta meg, ahol a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában Dobszay-Meskó Ilona műveit hallhatta a plénum. Az esten Pataki Ferenc színész és Dratsay Ákos fuvolaművész is közreműködtek, valamint egy ősbemutatóra is sor került: Troncertino címmel Földi Jácint trombitaművész előadásában hallhattuk a tételt; Dobszay-Meskó Ilona vezényletével.

A Magyar Kultúra Napja igazi ünnep, amely immár több mint 40 éve fontos része kulturális életünknek, így a Hírös Agóra január végi programkínálatának is. Létesítményünk az elmúlt időszakban jelentősen megújult, annak a szándéknak a jegyében, hogy HA kultúrát szeretnél, akkor az első gondolatod legyen a Hírös Agóra.

Olyan minőségi kulturális programokat kínálunk a jövőben is, vendégeinknek, hogy korosztálytól és érdeklődési körtől függetlenül érezhetik nézőink, hogy a kultúra mindenkié.

Lehet sokszínű és lehet vidám. Lehet egy acélszobor kiállítás, lehet egy esti szimfonikus koncert vagy lehet egy kellemes beszélgetéssel töltött teadélután. Lehet akár meghökkentő is, de legfontosabb, hogy inspiráló legyen.