Együttműködési megállapodást kötött Hírös Agóra és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 


Együttműködési megállapodást kötött Hírös Agóra és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság  kép

- A Hírös Agóra a jövőben gondolkodik. Innovatív kezdeményezésekkel reflektálunk a kor kihívásaira, ezen felül a szélesedő kapcsolatrendszerünk lehetővé teszi, hogy kiváló partnerekkel egyesítsük szemléleteink - mondta Barta Dóra a Hírös Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. A megvalósuló elemek közül az első közös projekt a MetroPOLICE filmnapok lesznek, melyről CSenkiné Túri Edit, a Hírös Agóra Otthon Mozi vezetője beszélt a vendégeknek. - Régi álom válik valóra, a filmek pedig köztudottan hatással vannak mindannyiunkra. A MetroPOLICE beérkező pályamunkáit szakmai zsűri bírálja majd, az pedig külön öröm, hogy a Rendőr-főkapitánysággal együtt kísérő programokat szervezünk majd a filmnapok mentén. 

Dr. Gulyás Zsolt rendőrfőkapitány elmondta, a konfliktusok feloldása fontos előszobája a bűnmegelőzésnek, a két intézmény pedig - kik-ki a saját területén - igyekszik mindent megtenni, hogy a generációk is észrevegyék ezt. 

-Szeretnénk, hogy a gyerekek fejében ne úgy éljen a "rendőr bácsi" mint akitől félni kell, hanem úgy, ha baj van, őt kell keresni, hozzá kell fordulni. Örülünk, hogy bővül az együttműködő partnereink listája, akik velünk tartanak ezen az edukatív úton - fogalmazott.

A MetroPOLICE filmnapok programja az otthonmozi.hu és a hirosagora.hu weboldalon található, várunk mindenkit szeptember 21-24 között.