Hírös Agóra Filmklub 2019 tavaszi sorozata


Időpontok

Hírös Agóra Filmklub

2019 Tavasz

Nézz filmeket akár 400 Ft/film áron!!!


Február 14.

Virágvölgy (2018)

Színes, magyar dráma

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ:
Meghívott vendég: Csuja László rendező
Moderátor: Dr. Varga Zoltán filmesztéta

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.
Rendező: Csuja László
Főszereplők: Berényi Bianka, Réti László, Kardos Róbert, Kardos György
Játékidő: 83 perc

Filmelőzetes >>

 

Február 21.

Kezedben a sorsod  (2018)

Színes, feliratos francia vígjáték, 105’
A párizsi pályaudvar forgatagában hirtelen megáll az élet, amikor a tizenéves fiú, Mathieu (Jules Benchetrit) leül a peron mellé kitett zongorához. Káprázatos játékát meghallja a konzervatórium igazgatója, Pierre Geithner (Lambert Wilson) is. De a rossz hírű környékről származó Mathieu hallani sem akar arról, hogy a zeneakadémiára járjon: szomszédja és mentora, az idős Jacques halála óta a zene csak titkos menedékként létezik számára. Egy nap letartóztatják egy bolti lopás miatt, de a megint felbukkanó Geithner révén váratlanul új esélyt kap: ha a konzervatóriumi képzést választja, elkerülheti a börtönt. Az ország legjobb és legkönyörtelenebb zongoratanára (Kristin Scott Thomas) lesz a mestere, de a két ellentétes világ közt őrlődve Mathieu hamar válaszút elé kerül…
Rendező: Ludovic Bernard
Főszereplők: Kristin Scott Thomas, Lambert Wilson, Karidia Touré
Játékidő:105 perc

Filmelőzetes >>

 

Február 28.

Bolti tolvajok  (2018)

Színes, feliratos, japán krimi-dráma, 121’
Oszamu és a fia egy bolti lopás után összetalálkozik egy kislánnyal a dermesztő téli hidegben. Hazaviszik magukkal, és vacsorát adnak neki. Bár elsőre nem tűnik lelkesnek, egy idő után Oszamu felesége is beleegyezik abba, hogy befogadják a gyereket. A család pitiáner lopásokból próbál megélni, de így is a nyomor szélén tengődnek. Ennek ellenére boldognak tűnnek – mindaddig, míg egy váratlan esemény súlyos titkokat nem hoz a felszínre. Az őket összekötő szálak pattanásig feszülnek…
Rendező: Hirokazu Koreeda
Főszereplők: Kirin Kiki, Lily Franky, Sakura Andô
Játékidő: 121 perc

Filmelőzetes >>

 

Március 7.

Sztálin halála  (2017)

Színes, feliratos, francia-angol vígjáték, 106’
1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért.
Armando Iannucci rendező az "Egy kis gubanc" című filmmel tette le névjegyét, ám az igazi ismertséget az Alelnők című tévésorozat hozta, amely számos Golden-Globe jelölést és Emmy-díjat tudhat magáénak. 
Rendező: Armando Iannucci
Főszereplők: Andrea Riseborough, Paddy Considine, Olga Kurylenko
Játékidő: 106 perc

Filmelőzetes >>

 

Március 14.

A monostor gyermekei (2017)

Színes magyar butháni dokumentumfilm, 74’
A vetítés után vendégünk Zurbó Dorottya a film rendezője.
Gyembó és húga, Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot, szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetes iskolába. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában. Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. Bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.
Forgalmazza a Soldivision. Gyártó: Éclipse Film.
Rendezők: Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya
Játékidő: 74 perc

Filmelőzetes >>

 

Március 21.

Dogman – Kutyák királya  (2019)

Színes, feliratos olasz film
Marcello szerény, visszahúzódó jellem. Egyszerű életet él Róma külvárosában, csendes hétköznapjait kutyakozmetikájának üzemeltetése tölti ki. Boldog embernek vallja magát, akit mindenki szeret. Van egy bájos lánya, akinek igyekszik mindent megadni, még akkor is, ha ezért kétes ügyletekbe kell időnként keverednie. Egy napon Simone, a helyi gengszter komoly szerepet szán Mercellonak egy nagyobb lopás előkészítésében, és bár Ő ellenkezik, végül kénytelen igent mondani a férfinak. Ez a döntés azonban az egész életét megváltoztatja.
Rendező: Matteo Garrone
Főszereplők: Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano
Játékidő: 102 perc

Filmelőzetes >>

 

Március 28.

Én, Tonya (2017)

Színes, amerikai film, 119’
Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?
Rendező: Craig Gillespie
Főszereplők: Margot Robbie, Sebastian Stan, Bobby Cannavale
Játékidő: 119 perc

Filmelőzetes >>

 

Április 4.

Csodálatos fiú  (2019)

Színes, amerikai életrajzi dráma, 112’
David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd. A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?
Rendező: Felix Van Groeningen
Főszereplők: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Kaitlyn Dever, Amy Ryan
Játékidő: 112 perc

Filmelőzetes >>

 

Április 11.

Kafarnaum  (2019)

Színes, feliratos, libanoni dráma, 121’
 A 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig – de ez felhatalmazza őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?
Rendező: Nadine Labaki
Főszereplők: Zain Al Rafeea, Nadine Labaki, Yordanos Shiferaw
Játékidő: 121 perc

Filmelőzetes >>

 

Április 18.

Gyújtogatók  (2018)

Színes, dél-koreai misztikus film, dráma, 148’
A futárként dolgozó Dzsongszu véletlenül belebotlik gyerekkori szomszédjába, a bájos Hemibe. A lány megkéri Dzsongszut, hogy vigyázzon a macskájára, amíg ő távol van. Az utazásból már nem egyedül tér vissza, hanem újdonsült barátjával, a dúsgazdag és titokzatos Bennel, aki egy varázslatos naplemente során felfedi szokatlan hobbiját Dzsongszu előtt…
Rendező: Chang-dong Lee
Főszereplők: Steven Yeun, Ah-In Yoo, Jong-seo Jeon
Játékidő: 148 perc

Filmelőzetes >>

 

Bérletek válthatók a Hírös Agóra jegypénztárában munkanapokon 14:00 - 19:00 óra között a vetítés sorozat végéig.
A bérletek ára: 10-es bérlet 4.000 Ft, 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre).
A vetítés csütörtökönként 19 órakor kezdődnek a Hírös Agóra Kuturális és Ifjúsági Központ színháztermében (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.)

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Támogató: - www.nka.hu