A Thalia szekere II. komplex közművelődési tájoló program a kecskeméti Hírös  Agóra Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.  és a  térség települései: Jakabszállás, Fülöpjakab, Fülöpháza és Városföld  önkormányzatai és közművelődési intézményei együttműködésével valósult meg  2018. március – augusztus hónap között.

A programban óvodás, kisiskolás gyerekeknek szóló komplex játszó foglalkozásokat valósítottunk meg. A helyi adottságoknak, a résztvevő gyerekek életkorának megfelelően ötvöztük a dramatikus, bábos, zenei és játszó programelemeket. 

Ezeket a játszóházi programokat sokéves tapasztalat nyomán dolgozták ki munkatársaink, a Kecskeméti Drámapedagógiai - illetve a Báron Bábos Műhely szakemberei, a foglalkozások rendszeresen szerepelnek a Hírös Agóra programjaiban.

A tájoló programoknak a partnertelepülések intézményei (művelődési ház, könyvtár, óvoda) adtak otthont. A helyi szervezésben ezen intézmények munkatársai vettek részt. Jellemzően a településenkénti 2 foglalkozás egyike az óvodás – míg a másik a kisiskolás korosztály számára valósult meg.

A Thalia szekere II. tájoló foglalkozásai több esetben is beépültek a település kiemelt kulturális, közösségi rendezvényeinek programjába – értékes elemekkel gazdagítva a hagyományos helyi eseményeket:

Városföldi Gyermeknap – 2018. május 26.

Falvak éjszakája, Jakabszállás - 2018. május 26.

Fülöpházi Falunap – 2018. augusztus 11.

Fülöpjakabi Civil Nap – 2018. augusztus 19.
 
Program elemek: Látogatói és közreműködői létszám:

A Thália szekere tájoló program 9 rendezvényén összesen kb.1.000 fő vett részt. Kisgyermekes családok, óvodai és kisiskolás gyermekcsoportok, pedagógusok, könyvtárosok és közművelődési szakemberek.

A megvalósításban 16 foglalkozás vezető szakember: drámapedagógus, bábos, zenész, játékanimátor működött közre.

Kistelepülési helyszínek, a programok időpontjai: