Faluházi játszótér Fülöpjakabon

Zenés - bábos játszóházi foglalkozások kicsiknek és szüleiknek mondókákkal, mesékkel, bábokkal, dalos játékokkal, ritmushangszerekkel, fejlesztő-mozgásos játékokkal.
Ölbéli játékok, egyszerű kézműveskedés. Hétvégi foglalkozásainkat óvodásoknak is ajánljuk. 

A fülöpjakabi lakosság jelentős része él külterületen, tanyán.  2012 óta működik a községben Faluház, amely közművelődési és könyvtári szolgáltatásaival a közösségi kezdeményezések bázisává vált. A településen több kisgyermek született az elmúlt években, ugyanakkor nincs a faluban bölcsőde - adódott az igény és lehetőség, hogy elsősorban a kisgyermekes családok számára tervezzünk közművelődési programokat.
Így született meg Faluházi játszótér és hagyomány műhely gondolata.
Célunk volt, a kisgyermekek korosztályi sajátosságainak megfelelő értékes kulturális tartalmak közvetítése - az anyukák számára játékok, dalok, mondókák tanítása, egy olyan közösség megteremtése, akiket összekapcsol a közös élethelyzet és megoszthatják egymással tapasztalataikat.
A jó hangulatú találkozók, a foglalkozásokon elhangzott mesék, az élő zenével, hangszerekkel való találkozás, a bábjáték és a foglalkozásokat lezáró inspiráló beszélgetések tették élményszerűvé   és  hasznossá   a programot.
A faluházi játszótér programjához kapcsolódtak a hagyomány műhely foglalkozásai, amelyek a népmesék, legendák, mondák világával ismertették meg a részvevőket. A felnőtteknek szóló előadások illeszkedtek a gyermek programhoz - hiszen a családi környezet tehet legtöbbet a mesekultúránk átadásáért.
A program megvalósítói: Kovács Márta faluház vezető, Roszikné Laczi Ildikó zeneterapeuta, Trencsényiné Forgó Gyöngyi drámapedagógus, Kis Virág önkéntes segítő, Kovács László (Fehér Holló, Öskü) előadó


    
Foglalkozás vezetők:
Bábos játszóházak: Forgó Gyöngyi  - óvónő, drámapedagógus  
Zenés játszóházak: Lacziné Roszik Ildikó  - zeneterapeuta
A program háziasszonya: Kis Virág 

Foglalkozások:
A foglalkozások 10 órakor kezdődnek és kb. 11.30-kor fejeződnek be (kérjük, hogy a résztvevők a kezdés előtt negyedórával érkezzenek meg) 
 
Helyszín: Fülöpjakab, Faluház  Alkotmány u. 1.  
Információ, jelentkezés: Kovács Márta faluházvezető  
                                   70/ 428 7391;  Faluház Fülöpjakabi fb oldal     
 A foglalkozásokon való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges.  

                                   
A rendezvény az  Értékmentő Értékteremtő programok a Kecskeméti Járásban c. program keretében, a Fülöpjakabi Faluház és a  Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. közös szervezésben valósul meg.

Támogató: a Nemzeti Kulturális Alap