Családi programok


Tartalomból:

(Kattintson az alábbi felsorolásra a családi programok gyorsabb eléréséhez!) 

ZENÉT HALLGAT A CSALÁD - komolyzenei matiné bérlet

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és Lukácsházi Győző gyermek-matiné koncertjei

A koncertek kezdési időpontja: vasárnap 11 óra

Helyszín: Hírös Agóra Otthon Mozi

Mesélő: Lukácsházi Győző

A bérlet ára: 3.500 Ft
Jegyek: 1.000 Ft 14 éves korig, 1.500 Ft 14 éves kortól

2020. március 22. 11 óra elhalasztva ÚJ IDŐPONT 2020. október 4. 11 óra

Szerencsés János -  családi matiné

A jegyek és bérletek érvényesek az új időpontra!


2019. november 17.

Ránki György: Pomádé király új ruhája

Ránki György a XX. század nagyszerű zeneszerzője 1953-ban operát írt Andersen híres meséjéből, melynek eredeti címe: A császár új ruhája. A színpadi bemutató sikerének hatására Ránki elkészítette a koncerttermekben is előadható változatot, amelyet világszerte nagy sikerrel játszanak. Előadásunkon ez a verzió hangzik el, kiegészítve a mese szövegével. A darab Magyarországon  a Pomádé király új ruhája címen vált híressé.

 

2020. január 12.

Saint-Sanes: Az állatok farsangja

Életre kel az állatvilág Saint-Saens csodálatos muzsikájában. Kicsiknek és nagyoknak is élmény a darab, a zenei ötletek és az egyéb klasszikusokba történő áthallások mellett találkozunk az elefánttal, a hattyúval és megannyi más vízi- és szárazföldi állattal. Az elmúlt másfél évszázadban sok mesés történetet írtak ehhez a zenéhez, amelyek közül ezen az előadáson is hallani fogunk egyet.

 

2020. február 16.

Balogh Sándor-Lukácsházi Győző: Tuba Tóbiás

A mesés történet címszereplője a tuba, aki szeretne kitörni az egyhangú "um-pa, um-pa" világából. Miután összeveszik a karmesterrel és a többi hangszerrel, egyetlen barátjával, a pikolóval elindulnak a nagyvilágba és csodálatos kalandokba keverednek. A Balogh Lukácsházi szerzőpáros első darabja, amelyet 2003 óta gyerekek tízezrei ismerhettek meg.

 

2020. március 22. 

Szerencsés János

Hogy létezett-e ezidáig a blues zenejáték műfaja, abban magunk is bizonytalanok vagyunk. Abban azonban egészen biztosak, hogy innentől kezdve egyre népszerűbb lesz,

ugyanis Szerda Árpád, vajdasági zeneszerző olyan csodálatos muzsikát szerzett, ami egészen bizonyosan sokakat meg fog nyerni ennek a csodálatos műfajnak. A Grimm testvérek által lejegyzett Szerencsés János az előadás műfajához hasonlóan kevéssé ismert mese, noha humora és bölcsessége okán a legnagyobbak között lenne a helye. Így bátran és büszkén mondhatjuk, hogy a BonBon Matiné zeneszerző pályázatára íródott és megosztott I. helyezést elért darab igazi kuriózum és valami egészen újnak a hírnöke. Hiszen a blues története, stílusjegyei és hangszerei mellett az improvizáció, ez a kedves mese és az emberi butaság ugyanúgy bemutatásra kerülnek ebben a szórakoztató előadásban.

 

Előadják:

Lukácsházi Győző - tuba, mesélő

Dobozy Ágoston - billentyű

Szerda Árpád - minden egyéb hangszer (és billentyű is)

Tarr Ferenc - vetítés

llusztráció: Szalay Gyuri

A bérlet ára: 3500 Ft
Jegyek: 1000 Ft 14 éves korig, 1500 Ft 14 éves kortól