KultKaszinó – Új helyszín

Büszkén jelentjük be, hogy április 18-án nyitja meg kapuit a Hírös Agóra új, a Széchenyi-korabeli kaszinók kulturális pezsgését és szellemiségét megidéző, exkluzív rendezvényhelyszíne, a KultKaszinó.


A Hírös Agóra a város legnagyobb versmondását szervezi meg évről-évre

Már 60 éve, hogy április 11-e, József Attila születésnapja a magyar vers, a költészet ünnepe. Ebből az alkalomból idén is megrendeztük Kecskemét főterén a Nagy Versmondást. Ezúttal Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Buda Ferenc műveit szavalták több százan a Városháza előtt.


Öröm a zene tehetségkutató

A Hírös Agóra keresi a fiatal tehetséges zenészeket/zenekarokat!
Jelentkezz TE is az Öröm a Zene országos zenei tehetségkutató és gondozó program Bács-Kiskun vármegyei fordulójára, ha meg szeretnéd mérettetni magad a zene világában!
A jelentkezett előadók biztosított hang-, és fénytechnikával, szakmai zsűri és közönség előtt léphetnek fel.


Büszkén mutattuk be először a lenyűgöző HA Design iparművészeti vásárt!

Különleges vásárban lehetett része azoknak, akik a múlt hétvégét Kecskeméten töltötték.
A Hírös Agóra által szervezett HA Design iparmúvészeti vásáron felfedezhetőek voltak a hazai tervezők és designerek legegyedibb és legkülönlegesebb termékei.



NAGY LÁSZLÓ VERSMONDÓ VERSENY EREDMÉNYE

A 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében megvalósult meg, immár második alkalommal a Nagy László versmondó verseny a Hírös Agóra Kulturális Központban, a KMJV Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.
A versenyen Kecskemétről és vonzáskörzetéből a 7-8. osztályos, illetve középiskolás korcsoportban 25 diák mutatkozott be Nagy László egy bolgár vonatkozású versével vagy műfordításával.
 


GONDOLKODJ ÖKOSAN! – KÖRNYEZETVÉDELMI ALKOTÓPÁLYÁZAT

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata környezetvédelmi alkotópályázatot hirdet kecskeméti fiataloknak 2024. MÁRCIUS 22. –  A VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából!


Rangos állami elismerést kapott a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója!

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje állami kitüntetésben részesült Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója „példaadóan magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként”. A díjat a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter adta át a Pesti Vigadó dísztermében.


MOBILTUDÓS

Szombat délelőtt 10-12 óráig tehát ingyenes fogadóórát tart a Hírös Agóra előcsarnokában a házi Mobiltudósunk. Várunk minden érdeklődőt, sem regisztráció, sem jegy váltása nem szükséges.


Számos neves művészt láthatunk februárban a Hírös Agórában!

Büszkék vagyunk rá, hogy a Hírös Agóra egyre sokszínűbb, innovatív produkciói rend szerint teltházas közönségnek örvendnek. Az elmúlt napokban olyan neves tehetségek szerepeltek a Hírös Agóra színpadán, mint Schell Judit, Balla Eszter, Szabó Kimmel Tamás és Kerekes József, akik dr. Piczkó Katalin, népszerű pszichiáter, coach által megálmodott Szeretetkert pszichodrámáit, élethelyzetit jelenítették meg a tőlük megszokott színészi profizmussal.