A kunszállási gyermekszínjátszó kör megalakulásával a színjátszás helyi meghonosítása érdekében tettünk eredményes lépéseket. Megalakult a Ládafia színjátszó csoport, vezetője Horváthné Gellért Emőke Anna drámapedagógus.

A drámajátékos foglalkozások a gyermekek számára értékes és érdekes közösségi szabadidős programot jelentettek. A foglalkozásokon a ráhangoló, csoportalakító játékokat követően került sor a közös alkotó munkára, amelynek eredményeként megszületett az előadás. A kiskakas gyémánt félkrajcárja c. mesét dolgozták felamelyet szépszámú közönség előtt mutattak be.

A próbák során a gyerekek nemcsak a színjátszás alapvető elemeivel ismerkedtek, de részesei voltak egy olyan alkotó folyamatnak, ahol képessé kellett válniuk a hosszú távú, kitartó, kreatív munkára, melynek talán legfontosabb értéke az, hogy ilyenkor egy egymást értő és elfogadó, összetartó csapat kovácsolódik.

Hosszú távú céljuk – ismerve több környéki település példáját - hogy a színjátszás révén kialakuljon egy fiatalokból álló, a településhez kötődő alkotó közösség.
A program megvalósítói: Horváthné Gellért Emőke drámapedagógus, Kovácsné Hullai Katalin faluház vezető, Eszik Adrienn közművelődési munkatárs